معرفی کتاب «دنيای تئو»
كتاب: دنياى تئو
عنوان فرانسه: Le voyage de th'eo
نويسنده: كاترين كلمان
مترجم: دكتر مهدى سمسار
ناشر: انتشارات نقشجهان
نوبت چاپ: دوم 1380
تعداد صفحه: 688 صفحه
شمارگان: 3300 نسخه
قيمت: 45،000 ريال
شابك: 1-9-91455-964
شايد مهمترين چيزى كه باعث شد تا كتاب «دنياى تئو» اثر «كاترين كلمان» را بخرم، توصيفى است كه در مقدمه آن شده است و اين كتاب را به كتاب «دنياى سوفى» اثر «يوستين گودرو» (كه در اين مقدمه به اسم «يوستاين گاآردر» نام برده شده است) بود. حتى ناشر يا نويسنده به خود جرئت داده است و نام اصلى كتاب كه «سفر تئو» بوده است را به نام «دنياى تئو» تغيير داده است تا خواننده بيشتر در ديد اول با آن احساس آشنائى بكند.
تفاوت اصلى اين دو كتاب آن است كه در اين كتاب به جائى اين كه به تاريخ فلسفه بپردازد به تاريخ اديان پرداخته است. اما برخلاف كتاب دنياى سوفى كه از قديمىترين فلسفهها (در حتى تصورات نويسنده) پرداخته بود. در اين كتاب هيچ ترتيبى براى معرفى اديان و مذاهب وجود ندارد به طورى كه با جودييسم شروع شده و به نوعى هم به جودييسم ختم شد. اما نكات مشترك فراوانى با روال دنياى سوفى داشت و از مهمترين آن مىتوان به سر رفتن حوصله خواننده كتاب از اواسط آن اشاره كرد!
در اين كتاب به اديان و مذاهب گوناگونى مثل:
-
يهوديت
-
مسيحيت (اعم از كاتوليك، اردتودكس، پروتستان و حتى مورمونها)
-
اسلام (با اشاره مختصرى به مذاهب سنى و شيعه و همچنين معرفى عرفان اسلامى)
-
اديان و آئينهاى مصر باستان
-
هندويسم
-
بوديسم
-
جنيسم
-
يوگييسم
-
سيكيسم
-
ذن
-
تائويسم
-
كنفوسيانيسم
-
شينتويسم
-
اديان و معتقدات قبيلههاى آفريقائى
-
و ...
در اين ميان جاى بسيار از مذهب، شبه مذهبها و يا اعتقادات خالى است و نمىدانم چرا نويسنده آنها را جا انداخته است! از آن ميان مىتوان به موارد زير اشاره كرد:
-
ربالنواع پرستى يونان و رم
-
مذاهب اقوام آمريكائى از جمله اينكاها، ماياها، ازتكها، و ديگر قبايل و عشاير سرخپوست
-
اعتقادات اسكيموها
-
اعتقادات اقوام جنوب شرق آسيا بخصوص اقوام استراليا
-
اعتقادات اقوام آسيا مركزى بخصوص مغولها و تاتارها
-
اعتقادات اقوام قديمى اروپا مانند وايكينگها و گلها
-
و ...
اما يكى از تفاوتهاى اساسى اين كتاب و دنياى سوفى پايان تقريباً بىمزه آن است در حالى كه پايان كتاب دنياى سوفى تقريباً نقطه اوج آن كتاب بود و آدم را به فكر مىبرد اما پايان اين كتاب چنين اثرى را در انسان ندارد و به نوعى خالى از هيجان است.
يك مورد هم كه خيلى ناراحتم كرد، بىادبى تئو قهرمان داستان است كه در جاى جاى داستان خودش را نشان مىدهد! هر چند در اواخر داستان اندكى تعديل شده است!
اما موردى كه از آن خوشم آمد، توجه قابل قبول به اسلام، مذاهب آن و حتى عرفان اسلامى است. و هر چند به يهوديت و مسيحيت بيشتر پرداخته شده است، اما به نوعى اسلام جايگاه خاص خودش را در كتاب دارد.
علارغم تمام اين موارد، كتاب در نوع خودش جالب است بخصوص براى افرادى مثل من كه اهل تساهل و تعامل در اديان است. در كتاب نيز به نوعی تمام افراد متعصب را نكوهش كرده است و بيشتر بر همين تساهل و تعامل و وجوه مشترك اديان پرداخته است. بنابراين خواندن كتاب را به تمام علاقهمندان اديان و متفكران توصيه مىكنم. ضمن اينكه كتاب براى نوجوانان نيز بسيار مناسب است و مىتواند جواب بسيارى از سوالات آنها را بدهد
. ضمن اينكه كتاب اندكى رومانتيك نيز هست ! و علاقهمندان اين گونه سبكها فكر مىكنم از اين كتاب خوششان بيايد. بنابراين فكر كنم بايد به هم توصيه كنم كه اين كتاب را بخوانند!
شاد و كتابخوان باشيد،
كرم كتاب
قرار بزرگ خيريه وبلاگ نويسان تهرانی در ۲۱ اسفند ۱۳۸۳
سلام ؛موفق باشی:اگه نتونستی وب بالايی رو ببينی برو به اين يکی ها؟ www.aigz.persianblog.ir www.aigdownloads.persianblog.ir مرسی بای؟